Terug naar Nieuwsbrief / Archief

30.12.2021
Zuurkool

Zuurkool

Een oud gezegde:

Eet op nieuwjaarsdag zuurkool met spek dan heb je het hele jaar geen gebrek.

 

Spek of speck laat ik achterwege in dit recept, aardappels trouwens ook, het wordt zeer smakelijk vervangen door pompoen, adukibonen, kaas en granen. Aan smaak en voedingsstoffen geen gebrek!

Lees het recept hier….

Groenten snijden

Hoe kleiner je de groenten snijdt, hoe korter de kooktijd en hoe meer smaak er behouden blijft. Snij de pompoen daarom in gelijkmatige stukken, van dezelfde grootte.

Evenwicht

Deze schotel is mooi in evenwicht door groenten van verschillende plantdelen: wortel, blad / stengel, bloem/ vucht. Dat doet wat met de mens en ook met de smaak. Veel meer hierover in de workshop Groenten anders bekeken, zodra het weer kan.

Lees meer over plantdelen.... 

Adukibonen

Adukibonen worden geteeld in een subtropisch klimaat, vaak in Zuidoost-Azië. De smaak is iets zoet en ze kunnen worden verwerkt in zowel zoete als hartige gerechten.

Kook de adukibonen goed gaar, want dat is belangrijk voor een goede vertering. Veel meer over peulvruchten in de workshop Peulvruchten, zodra het weer kan.

Lees meer over adukobonen in het recept...

Shoyu

Shoyu (Japans) wordt gemaakt met sojabonen, water, tarwe (soms ook rijst of gerst), het is dus vaak niet glutenvrij. Shoyu smaakt wat zoeter dan Tamari.

Lees meer over sojasaus, tamari en shoyu…

Eet smakelijk!

 

Ik wens jullie allemaal een feestelijke jaarwisseling

en een gelukkig en gezond 2022.

 

Tot dan. 

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl