Terug naar Nieuwsbrief / Archief

18.08.2022
Zomerse sferen

Kikkererwtenblokjes

Na een zonnige vakantie stuur ik een recept waarmee je nog lang in de zomerse sferen kunt blijven. De ingrediënten zijn het hele jaar door beschikbaar.

Gekookt kikkererwtenmeel met een zonnige vulling, afkoelen en in blokjes serveren of in plakken snijden en bakken in olijfolie voor bij de warme maaltijd.

Lees hier het hele recept…

Kappertjes

Kappertjes zijn de ingemaakte, ongeopende bloemknoppen van de kappertjesstruik. Dit is een doornachtige struik die rond de Middellandse Zee groeit.

De bloemknoppen worden geplukt wanneer ze nog dicht en stevig zijn, daarna worden ze in de zon te drogen gelegd. Eenmaal gedroogd worden ze gepekeld, meestal in pekelwater met azijn.

Lees meer over kappertjes…

Kikkererwtenmeel

Kikkererwtenmeel  bestaat voor 100% uit gemalen kikkererwten. Het wordt veel gebruikt in de Indiase keuken (besan).

Lees meer over kikkererwten…

Tomaten

Wij eten in Nederland nog helemaal niet zo lang tomaten, ongeveer net zo lang als de aardappel die door Columbus werd meegenomen uit Zuid-Amerika. Destijds werden de eerste tomaten als curiositeit gekweekt, als giftige sierplant. 

Een tomatenplant houdt niet van het Nederlandse klimaat en kan niet goed tegen regen. Daarom groeien tomaten in Nederland altijd onder een afdakje of in een kas. Het is eigenlijk een kwetsbaar kasplantje en daarom alleen al is het geen goed idee om dagelijks tomaten te eten.

Lees meer over (zongedroogde) tomaten…

Eet smakelijk!

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl