Kappertjes

Kappertjes zijn de ingemaakte, ongeopende bloemknoppen van de kappertjesstruik. Dit is een doornachtige struik die rond de Middellandse Zee groeit.

De bloemknoppen worden geplukt wanneer ze nog dicht en stevig zijn, daarna worden ze in de zon te drogen gelegd. Eenmaal gedroogd worden ze gepekeld, meestal in pekelwater met azijn.

Smaak

Kappertjes zijn goede smaakmakers in gerechten die wel een zuurtje kunnen gebruiken: pizza, sauzen, salades etc. Voeg ze pas op het laatste moment toe, bij meekoken verliezen ze hun smaak en textuur.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, pastinaak en bataat

Kappertjes inmaken

Zelf kappertjes maken met inheemse bloemknoppen kan ook: bijvoorbeeld van madeliefjes, boterbloemen of Oost-Indische kers. 

In het kookboek Gezond Lekker Eten staat een beschrijving waarmee je zelf kappertjes kunt maken van deze bloemknoppen.


Recepten met kappertjes

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl