Gezond lekker eten
Gezond lekker eten
kookboek voor volwaardige voeding
Vreni de Jong & Irmela Kelling
ISBN 9789062383047
Het standaardwerk voor de natuurvoedingskeuken.
Dit kookboek kan ik iedereen aanraden, het is een goed en betrouwbaar basiskookboek, met achtergrondinformatie over voeding en voedingsmiddelen uit de natuurlijke keuken. Daarnaast is het zo'n prettig boek waarin je even kunt opzoeken hoe je ook al weer rodekool, bietjes of rijst kookt of wat thermogrutten zijn. Het doet daarin een beetje denken aan het oude Margriet of Wannée kookboek.
De recepten zijn voornamelijk vegetarisch, maar er is ook ruimte voor wat vlees en vis. In gebak en traktaties wordt zo min mogelijk suiker gebruikt, vaak in de vorm van alternatieve zoetmiddelen.
Recepten uit Gezond Lekker Eten:
- Linzenpate
- Knolselderijsoep met thermogrutten
- Linzensoep
- Aardappelpuree met graan
- Clafoutis
- Carobevla
- Oosterse witte kool
- Bruinebonensoep
- Pompoensaus
- Knolselderijpuree
- Boerenkool
- Gierstschotel met kaas en banaan
- Rodekool
- Bisschopsdrank
- Gierstpuree
- Spinazietaart
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.