Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.08.2023
Smeer groenten op je brood

Smeer vaker groente op je brood

 

Lekker, vegetarisch, gevarieerd en vers broodbeleg maak je zelf, van een restje groente, een overgebleven paprika bijvoorbeeld. 

Lees hier het hele recept.

 

Paprika

Paprika’s zijn er aan het einde van de zomer volop.

Kies voor een rode, oranje of gele. De kleur duidt de mate van rijpheid aan. Een rode, gele, paarse of oranje paprika is altijd rijp. Een rijpe vrucht is te verkiezen boven een onrijpe vrucht, bovendien bevatten rijpe paprika’s tot tweemaal zoveel vitamine C als een onrijpe paprika.

Lees meer over paprika.

 

Voedwel, paprika

Knoflook

Knoflook is een geliefd bestanddeel van gerechten, meestal als smaakmaker en zelden rauw of als hoofdbestanddeel van een gerecht. 

Wanneer je rauwe knoflook wilt eten, dan kan je het beste jonge verse knoflook gebruiken. Verse knoflook heeft onder andere een antibacteriële en ontstekingsremmende werking en versterkt het immuunsysteem.

Lees meer over knoflook.

 

Voedwel, knoflook

Recepten vegetarisch broodbeleg

Misschien is dit ook inspirerende informatie voor alle overblijfouders en begeleiders:

Recepten vegetarisch broodbeleg.

 

Voedwel, vegetarisch broodbeleg

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl