Paprika

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paprikaDe paprika is een subtropische plant en behoort tot de familie van de nachtschade, net zoals tomaat, aardappel en aubergine.

De groene gedeeltes van planten uit de nachtschadefamilie zijn licht giftig, deze plekken moeten daarom royaal worden weggesneden.

In Nederland wordt dit vruchtgewas uitsluitend in kassen gekweekt, paprika's houden niet van het klimaat in Nederland, te koud en te nat. Vaker worden de paprika’s aangevoerd uit landen rond de Middellandse zee. 

Vorm

Paprika’s zijn er in vele vormen, kleuren en smaken, van zoet tot scherp. De vorm wordt voornamelijk bepaald door het ras, de meest verkochte vorm is de zogenaamde blokvorm en puntpaprika.

Kleur

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, zuurkoolsoepDe kleur duidt de mate van rijpheid aan. Een rode, gele, paarse of oranje paprika is altijd rijp. Een rijpe vrucht is te verkiezen boven een onrijpe vrucht, bovendien bevatten rijpe paprika’s tot twee maal zoveel vitamine C als een onrijpe paprika.

Voedingswaarde

Naast vitamine C bevatten rijpe paprika’s ook veel Betacaroteen wat door het lichaam kan worden omgezet in Vitamine A.

Paprikapoeder

Rijpe paprika’s worden ook wel gedroogd en tot paprikapoeder vermalen, hiervoor wordt weer een heel ander ras gebruikt.


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl