Terug naar Nieuwsbrief / Archief

23.08.2023
Adukiburgers

Adukiburgers

Ik zat thuis in een hele oude Elixer te bladeren, een tijdschrift over natuurvoeding uit 1982. Destijds had ik er stapels van, maar sindsdien ben ik vaak verhuisd en dan gaan ze helaas als oud papier verloren. Dit recept kwam ik ook tegen.

Adukiboontjes 24 uur weken leek me in eerste instantie wat veel, maar achteraf bleken ze toch meer tijd nodig te hebben dan 12 uur weken die op de verpakking werd aanbevolen.

De burgers heb ik lichtjes gepaneerd met wat arrowroot, dit bindmiddel houdt de ingrediënten netjes bij elkaar en geeft een korstje bij het bakken.

Dat bakken deed ik overigens met high oleïc zonnebloemolie.

Lees hier het hele recept.

Eet smakelijk

 

Arrowroot

Arrowroot is het zetmeel uit de wortelstok van de tropische plant Pijlwortel, die in bijna alle tropische landen wordt geteeld.

Arrowroot heeft een goede bindkracht. Van zichzelf heeft het nauwelijks smaak, dus het is in veel gerechten toepasbaar zowel in zoete als in hartige gerechten.

Arrowroot is een hoogwaardig zetmeel, het heeft een gunstig effect op de darmen.

Lees meer over arrowroot.

 

Voedwel, arrowroot

High-oleïc zonnebloemolie

 

Zonnebloemolie wordt geperst uit de pitten van de zonnebloem. Zonnebloempitten bestaan voor circa 44% uit olie. Deze olie heeft een hoog vitamine E gehalte.

High-oleïc zonnebloemolie wordt gewonnen uit de zaden van speciaal geteelde zonnebloemen. Deze olie heeft van nature een hoog gehalte aan oliezuur.

Lees meer over zonnebloemolie.

 

Voedwel, zonnebloemolie

Peulvruchten

Peulvruchten kunnen geen verse groenten vervangen. En al helemaal geen granen. De functie van de peulvrucht is daarvoor te anders. Ik vertel je er graag meer over in de workshop Peulvruchten.

Lees meer over de workshop Peulvruchten.

 

Voedwel, workshop peulvruchten

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl