Arrowroot

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, arrowrootArrowroot is het zetmeel uit de wortelstok van de tropische plant Pijlwortel, die in bijna alle tropische landen wordt geteeld.

De wortelstokken worden een jaar na het planten geoogst en bevatten ongeveer 23% aan zetmeel. De wortelstokken worden na de oogst eerst gewassen en daarna ontdaan van schil, dit is een nauwkeurig werkje omdat de hars uit de schil het zetmeel kan bederven in smaak en kleur. De wortelstokken worden daarna opnieuw gewassen, gedroogd en tot pulp vermalen. De melkachtige vloeistof die zo wordt verkregen wordt gefilterd zodat een poeder van zetmeel wordt gewonnen. 

Gebruik van arrowroot

Arrowroot heeft dezelfde bindkracht als maïzena of aardappelzetmeel. Van zichzelf heeft het nauwelijks smaak dus het is in veel gerechten toepasbaar zowel in zoete als in hartige gerechten.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, stoofperen

Arrowroot moet voor gebruik opgelost worden in koud water en tot een papje worden geroerd, daarna toevoegen aan de warme of kokende vloeistof, het bindt dan direct.

Arrowroot is een hoogwaardig zetmeel dat ook geschikt is voor baby- en ziekenvoeding, het heeft een gunstig effect op de darmen.


Recepten met arrowroot:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl