Terug naar Nieuwsbrief / Archief

07.10.2023
Polentataart

Polentataart

We zomeren nog wat door en de moestuin ook. Daarom nog een recept met courgette, pesto en tomaatjes op een bodem van polenta.

Een bodem van polenta is veel eenvoudiger te maken dan een bodem van meel of bloem. Bovendien ben ik dol op polenta, het is voor mij comfortfood. 

Lees hier het hele recept

 

Polenta

Polenta wordt gemaakt van maïsgriesmeel - ook polenta genoemd - en water en wordt traditioneel veel gegeten in Noord-Italië. Griesmeel bestaat uit grotere deeltjes van de maiskorrel. Polentameel is dus grover dan maismeel.

Polenta is van zichzelf smakeloos, daarom worden er altijd sterk smakende ingrediënten aan toegevoegd of met pittige sauzen en kaas opgediend.

Lees meer over Polenta.

 

Voedwel, polenta

Oregano

Oregano behoort tot de lipbloemigen en komt van oorsprong uit het gebied rond de Middellandse Zee en groeit daar graag in een bergachtige omgeving. 

Tegenwoordig vindt je dit kruid bijna overal, ook bij ons in de achtertuin. En dat is fijn, ook voor de bijen, want die zijn dol op de bloemen. De plant is niet winterhard, maar zaait zich goed uit. De Oregano uit onze achtertuin heeft echter minder smaak dan de zondoorstoofde Oregano van een berg in Zuid-Europa. 

Oregano ruikt sterk en smaakt aromatisch, van dit kruid wordt voornamelijk het blad gebruikt, het blad bevat 2% etherische oliën. Wanneer je gedroogde oregano gebruikt, wrijf dit dan tussen je vingers, wanneer het sterk ruikt is het nog vers genoeg om te gebruiken.

Lees meer over Oregano

 

Voedwel, oregano

Workshops

De R is weer in de maand, ook al voelt het buiten nog als zomer, het is een goed moment om je voor te bereiden op verkoudheidsklachten van jou of je huisgenoten.

In deze workshop laat ik je zien en proeven hoe je graan, groenten, lijnzaad, zout, kruiden etc. kunt inzetten ter verlichting en preventie.

Lees meer over de workshops.

 

Voedwel, verkoudheid

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl