Polenta

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, polentaPolenta wordt gemaakt van maïsgriesmeel - ook polenta genoemd - en water en wordt traditioneel veel gegeten in noord Italië.

 

Gries

Griesmeel bestaat uit grotere deeltjes van de maiskorrel. Polentameel is dus grover dan maismeel. Lees er meer over in Gries en Grutten.

Goed op smaak maken

Polenta is van zichzelf vrij smakeloos, daarom worden er altijd sterk smakende ingrediënten aan toegevoegd of het wordt met pittige sauzen en kaas opgediend.
Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, polenta

Voedingswaarde

Mais heeft een hoog suiker- en koolhydraatgehalte, wat minder eiwitten dan andere granen, maar is rijk aan voedingsvezels en caroteen.

Polenta is glutenvrij.


Recepten met polenta:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl