Terug naar Nieuwsbrief / Archief

08.02.2021
Warme lunch

Warme lunch

Een van de voordelen van zoveel thuiswerken is dat je gelegenheid hebt om voor de lunch te zorgen. Even geen broodtrommel of kantine. 

Mis je de kantine trouwens? Zelf heb ik er geen al te beste herinneringen aan: opgewarmde soep uit blik, gekoelde tomaat en komkommer (ook in de winter) en telkens de verleiding van een broodje kroket.

Lunch thuis, op school en werk

Hoe anders in de landen om ons heen, in Duitsland is het nog steeds de gewoonte om tussen de middag warm te eten: Mittagessen en in België en Frankrijk wordt op scholen een warme maaltijd voor de kinderen gemaakt met voorgerecht en dessert! Mijn grootouders aten altijd tussen de middag een warme maaltijd en in mijn jeugd was dat  in elk geval in het weekend het geval.

Een warme maaltijd als lunch heeft vele voordelen, ook voor je spijsvertering. Omschakelen van broodtrommels naar een drie-gangen-lunch is misschien wat lastig, maar een warm kopje soep in de winter gaat zeker wel lukken. Sowieso is het goed om elke lunch aan te vullen met groenten.

Pompoen-linzensoep

Weer een variatie op de pompoensoep, deze keer met wortelpeterselie, gember en rode linzen. geserveerd met pompoenpitolie.

Pompoenpitolie

Voor de teelt van pompoenpitten wordt vaak een speciaal ras pompoen gebruikt waarvan het vruchtvlees niet geconsumeerd wordt.

Pompoenpitten bevatten circa 45% olie en hoge gehaltes aan vitamines, mineralen en sporenelementen zoals ijzer, koper, mangaan, zink, selenium, magnesium en vitamine E. Dat zijn de vitamines en mineralen waar we vaak wel wat meer kunnen gebruiken, ze zijn in voeding altijd beter opneembaar dan een supplement. Pompoenpitolie wordt koel en donker bewaard.

Geperst leveren pompoenpitten een hoogwaardige olie met een heel eigen smaak. Deze pompoenpitolie is alleen geschikt voor koud gebruik zoals over salades of na het koken bij het serveren van warme spijzen zoals bijvoorbeeld soep of groenten.

Ga naar het recept...

Ingrediënten:

Toelichting op ingrediënten:

 

Eet smakelijk!

 

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl