Rode linzen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, rode linzenRode linzen zijn de lobben van de berglinzen. deze worden geteeld in de hoogvlaktes van Turkije met een klimaat van warme dagen en koele nachten.

Berglinzen zijn aan de buitenkant bruin en van binnen oranjerood gekleurd. Het vlies van deze berglinzen wordt door middel van borstels verwijderd. De rode lobben blijven over en worden rode linzen genoemd. Een zelfde soort proces als bij spliterwten.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Italiaanse maaltijdsoepRode linzen hoeven niet geweekt te worden en zijn zeer snel gaar, ze koken altijd tot pap. Ze zijn daarom in het bijzonder geschikt voor soepen en sauzen.

Linzen zijn rijk aan complexe koolhydraten, voedingsvezels en eiwitten en bevatten naast B-vitaminen de mineralen ijzer, fosfor en magnesium.


Recepten met rode linzen:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl