Terug naar Nieuwsbrief / Archief

07.01.2022
Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar!

Worteltaart

Met of zonder goede voornemens smaakt deze worteltaart uitstekend, voedzaam en niet te zoet omdat er geen suiker is toegevoegd, maar gebruik wordt gemaakt van de zoetkracht van rozijnen en dadels.

Lees het hele recept….

Biologisch

Voor onze recepten gebruiken wij altijd biologische of biodynamische ingrediënten, niet alleen voor gedroogde vruchten, maar ook voor citroenen, zeker als je de schil wilt gebruiken.

Lees hier meer over citroen…

Walnoten

Walnoten bevatten meer vet dan andere noten. Eenmaal gedopt kunnen walnoten het beste luchtdicht, koel, donker en niet te lang bewaard worden.

Lees meer over walnoten...

Gebuild meel

In dit recept is gebuild tarwemeel gebruikt, witte bloem bevat niet zoveel voedingswaarde en volkorenmeel is voor dit recept te lomp. Gebuild meel zit er ergens tussen leeg en lomp in en is voor gebak vaak een betere keuze.

Lees meer over gebuild meel…

Zonnebloemolie

Niet alle zonnebloemolie is geschikt om mee te bakken en te braden, in dit recept is high oleïc zonnebloemolie gebruikt, dat is olie van een ander ras zonnebloemen. Neem wel je leesbril mee naar de winkel, want de aanduiding high oleïc staat vaak verstopt op een etiket wokolie of frituurolie.

Lees meer over zonnebloemolie…

Eet smakelijk!

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl