Gebuild meel

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, gebuild tarwemeelWanneer je een hele tarwekorrel maalt krijg je 100% volkoren tarwemeel.

 

 

 

 

Meel zeven

Volkoren tarwemeel kan na het malen op verschillende manieren worden gezeefd, om zo bloem of gebuild meel te verkrijgen. 

Het percentage (op pak/zak) geeft aan hoeveel er nog van de graankorrel over is:

  • Volkorenmeel = 100%
  • Gebuild meel is voor 82% (bise) of voor 92% (grise) uitgezeefd. 
  • Witte bloem is voor 65% uitgezeefd

Heb je zelf een graanmolen, maal dan de tarwe grof en niet te fijn. Met een grovere of iets fijnere zeef kan je dan zelf gebuild meel uitzeven.

Voedingswaarde

Qua voedingswaarde heeft volkorenmeel altijd de voorkeur. Maar voor sommige gerechten heb je een wat lichter meel nodig.

Probeer witte bloem alleen bij hoge uitzondering te gebruiken, het heeft namelijk weinig voedingswaarde.

Gebuild meel wordt ook wel tarwefijnmeel genoemd. Gebuild meel of tarwefijnmeel is voedzamer dan witte bloem en geeft toch een luchtig effect aan gerechten.


Recepten met gebuild meel (selectie):

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl