Walnoten

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, walnotenWalnoten (okkernoten) zijn de vruchten van de walnotenboom, deze boom komt van nature ook in Nederland voor en kan erg hoog en breed en oud worden. 

De noot wordt beschermd door een harde,  schaal die uit twee delen bestaat. Zo lang de noot aan de boom hangt is deze ook nog omgeven door een groene bolster. Als deze openbarst zijn de walnoten rijp.

Smaak

Walnoten hebben een uitgesproken bitterzoete smaak die zich goed laat combineren met specerijen, gedroogde vruchten en groenten. Raadpleeg de recepten onder deze blog voor inspiratie.

Voedingswaarde

Walnoten bevatten minder ijzer, maar meer vet dan andere noten. Eenmaal gedopte walnoten worden snel ranzig omdat ze worden blootgesteld aan zuurstof en licht. Bewaar ongedopte walnoten op een koele plaats. Eenmaal gedopt kunnen walnoten het beste luchtdicht, koel en donker en niet te lang bewaard worden.

Walnoten zijn een plantaardige leverancier van omega-3 vetzuren en rijk aan mineralen, B-vitamines en vitamine E.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, courgetterolletjes

Noten bevatten ook veel vet, dit zijn voor het merendeel hoogwaardige onverzadigde vetzuren. 

Hoeveel noten per dag?

Met hun hoge eiwitgehalte vormen alle noten een waardevolle aanvulling op het vegetarisch menu. De aanbevolen hoeveelheid noten per persoon is een handje, ongeveer 50 gram noten per dag.


Recepten met walnoten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl