Terug naar Nieuwsbrief / Archief

04.03.2022
Liefdevolle verbinding

Graanbrood met zonnebloempitten

Corona ligt voorlopig eventjes achter ons, de stormen hebben we met en zonder schade doorstaan. We dachten het voorjaar vrolijk te kunnen verwelkomen, maar het ergste moest nog komen. 

Ook ik zit geregeld verbijsterd aan de media gekluisterd, vervuld van zorgen, medeleven en angst. Gelukkig ontwikkelt zich ook een soort saamhorigheid, met de behoefte om te helpen. Maar wat kun je nog meer doen, behalve reageren, demonstreren en doneren?

Verbinding

Van Oekraïne kreeg ik een beeld in de zomer van 2014, ik herinner me uitgestrekte graan- en zonnebloemvelden. Mijn hele leven ben ik al dol op graanvelden en zonnebloemen. Sinds die tijd zag ik zonnebloem- en graanvelden voor me als het over Oekraïne ging.

Liefdevol

Bert van Ruitenbeek, directeur Stichting Demeter zei afgelopen zaterdag tijdens de Winterconferentie van de Biologisch Dynamische Vereniging het volgende: "Liefdevolle verbinding is het antwoord op geweld en ontbinding"

Lees meer over deze woorden…

Liefdevolle verbinding

De verbinding heb ik gevonden in een recept dat ik afgelopen jaar tijdens een kookworkshop van Peter Vandermeersch van De Zonnekeuken heb gemaakt. Misschien heb jij er ook iets aan of inspireert het je om te zoeken naar je eigen liefdevolle verbinding.

Een hartig brood van vers gemalen granen, gekookte boekweit, wortels, kaas en zonnebloempitten met veel aromatische kruiden. Een brood dat, goed verpakt,  in de koelkast een week bewaard kan worden. Heel geschikt om een plak mee te nemen in de lunchtrommel, maar ook om een plak op te bakken in de koekenpan voor bij de warme maaltijd.

Lees hier het hele recept…

Lees meer over De Zonnekeuken….

Lees meer over graanmolens…

Lees meer over zonnebloempitten….

Lees meer over boekweit…

Kook met liefde en eet in dankbaarheid.

Elk gebaar, elke stap, elke liefdevolle daad telt.

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl