Zonnebloempitten

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, zonnebloempittenZonnebloemen zijn niet alleen prachtige snijbloemen, het zijn ook leveranciers van voedzame zonnebloempitten.

 

Zaden en olie

Een bloem kan wel tot 2000 zaden bevatten. Deze worden vooral gebruik om zonnebloemolie uit te persen. 

Voedingswaarde

Zonnebloempitten bestaan voor 36% uit olie en 27% eiwitten. Verder zijn ze rijk aan vitamine B1, B2 en E en de mineralen calcium en ijzer. 

GebruikVoedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, zonnebloem

De pitten worden gepeld maar ongeroosterd verkocht, eenmaal geroosterd worden ze snel ranzig. Je kunt ze zelf roosteren in een droge pan op een niet te hoog vuur wanneer je ze gebruikt als versnapering of in de salade. 

Zonnebloempitten hebben een nootachtige smaak en zijn ook goed te verwerken in brood en gebak. 


Recepten met zonnebloempitten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl