Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.01.2021
Krachten opbouwen

Krachten opbouwen

Het ritme van onze spijsvertering zorgt er voor dat wij ’s ochtends goed in staat zijn om eiwitten en vetten te verteren, denk bijvoorbeeld aan het traditionele Engelse ontbijt of gebakken eieren met of zonder spek.

Een goed ritme in slapen en waken zorgt voor een goede opbouw van krachten. En die hebben we hard nodig tijdens een pandemie.

Ritme

Met alle moderne gemakken die ons omringen is het vrij eenvoudig om alle natuurlijke ritmes te negeren, licht en temperatuur kunnen we binnenshuis naar onze hand zetten. Dit maakt het ook mogelijk dat we 's nachts of tot 's avonds laat kunnen werken. We kunnen eten en drinken wanneer we daar zin en hebben. En een vaste rustdag per week klinkt bijna ouderwets.

Het negeren van natuurlijke ritmes kan echter ook aanleiding zijn voor gezondheidsproblemen, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, stress en overgewicht om maar een paar voorbeelden te noemen.

Slaap

Niet alleen onze voeding, maar al onze indrukken die we overdag hebben opgedaan worden tijdens de slaap ‘verteerd’. En dat zijn er nogal wat in deze onstuimige tijden. Daar hebben we misschien wat minder invloed op, maar we kunnen de dag zelf verstandig starten met een goed ontbijt.

Ontbijt

Voor pannenkoeken komt bijna iedereen zijn bed uit dus vandaag een nieuw recept voor pannenkoeken met pompoen en zonnebloempitten.

Ga naar het recept...

Lees meer over zoet

Lees meer over zout

 

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl