Terug naar Nieuwsbrief / Archief

12.05.2022
Polentaschotel

Polentaschotel

De raapstelen van vorige week smaakten naar meer en aangezien ze nog steeds verkrijgbaar zijn gaan ze deze keer in een ovenschotel met polenta en witte bonen.

Lees hier het hele recept….

Polenta

Polenta is het griesmeel van mais en is vrij smakeloos, daarom worden er altijd sterk smakende ingrediënten aan toegevoegd of het wordt met pittige sauzen en kaas opgediend. In dit geval wordt de polenta eerst gekookt in verse groentebouillon (zonder zout). Verse groentebouillon klinkt ingewikkeld en duur, maar het is (bijna) gratis en in 15 minuten klaar.

Lees meer over polenta…

Lees meer over verse groentebouillon…

Witte bonen

In dit gerecht zijn ook witte bonen verwerkt, combineer peulvruchten altijd met een graan zodat je optimaal de plantaardige eiwitten kunt benutten. 

Wil je meer weten over peulvruchten en granen, de bereiding en de plaats die ze innemen in een vegetarische maaltijd, bezoek dan de workshops Peulvruchten en de kracht van Graan.

De workshops worden waarschijnlijk nog een keer herhaald voor de zomer, maar je weet maar nooit en dan is het plotseling vakantie tijd en daarna weer herfst, dus wacht niet te lang.

Hier vind je de workshops…

Mosterd

In dit gerecht is ook grove mosterd gebruikt, vervang dit niet door fijne mosterd, want die is veel scherper van smaak. Mosterd ondersteunt de vertering van eiwitten en vetten.

Lees meer over mosterd…

Nootmuskaat

Nootmuskaat wordt in Nederland vaak gebruikt bij bloemkool en sperziebonen. Deze specerij ondersteunt ook de spijsvertering, maar gebruik er liever niet te veel van.

Volgens Hildegard von Bingen kan nootmuskaat de bitterheid van het hart doen verdampen en het doorzettingsvermogen ondersteunen.

Lees vooral meer over nootmuskaat…

Eet smakelijk!

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl