Terug naar Nieuwsbrief / Archief

24.01.2024
Kom je ook?

Het is inmiddels bijna februari en eh.., heb je nog stoofperen gekookt?

Hopelijk heb je een goede wintertijd gehad met gezellige etentjes en lekkere hapjes. Misschien heb je net als ik in de afgelopen koude tijd ook heel veel verwarmende soep gekookt.

Zoek je nog een recept voor voedzame, vegetarische soep, wat dacht je van Pompoen-linzen-soep.

 

Voedwel, vegetarisch recept pompoen linzen soep

Workshops Voedwel

Sinds ruim 15 jaar geef ik voorlichting over de vegetarische natuurvoedingskeuken. Op dit moment vooral in de vorm van workshops over voeding voor lichaam en geest, met een vleugje antroposofie. 

Deze workshops gaan over de vegetarische maaltijd, opgedeeld in hapklare brokjes zodat het voor de deelnemers te verteren is. De onderwerpen voor de komende maanden zijn:  Groenten & kruiden, Peulvruchten, Granen, Olie & vet en Ritme.

Misschien is jouw goede voornemen dit jaar om gezonder of duurzamer te eten of vaker vegetarisch te koken. Met mijn workshops help ik je een stukje op de goede weg, waardoor je zelf betere keuzes en combinaties kunt maken die echt duurzaam zijn en jouw spijsvertering kunnen versterken.

Lees hier meer over mijn inspiratiebron.

 

Groenten anders bekeken

Een gezonde maaltijd is een evenwichtige maaltijd en dat begint al bij de groenten. Groenten kunnen allerlei eetbare plantdelen zijn, maar weet je ook welk deel?

Maak jouw gerecht of maaltijd ook compleet en leer de plantdelen herkennen en toepassen. Een wortel heeft een andere functie voor de plant dan een blad, tijdens de vertering komen er dan ook andere krachten vrij, maak hier gebruik van. We gaan het oefenen en proeven.

Kom je ook?

 

Voedwel, workshop groenten anders bekeken

Peulvruchten

Peulvruchten zijn onmisbaar in de vegetarische keuken omdat ze veel plantaardig eiwit bevatten. Maar… niet iedereen kan deze eiwitten moeiteloos verteren, dit eiwit geeft zich niet eenvoudig prijs.

Haal eruit wat er in zit en leer hoe je peulvruchten goed kunt verteren door de juiste kookwijze en combinaties in de maaltijd.

Kom je ook?

 

Voedwel, workshop peulvruchten

Goed vet

Bang zijn voor vet is niet nodig, vet is onmisbaar in de voeding, maar hoeveel en welk vet? 

Dat ligt eraan waar je het voor gaat gebruiken. Ook bij olie en vet is variatie belangrijk: regionaal, uitheems, vloeibaar, gestold, plantaardig of dierlijk.

En we gaan een Budwig Papje maken, dat veelzijdiger blijkt te zijn dan je denkt.

Kom je ook?

 

Voedwel, workshop goed vet

De kracht van graan

Graan geeft pas al haar kostbare inhoudsstoffen prijs wanneer je voldoende water en tijd gebruikt. Granen houden niet van haast. Wanneer je meebeweegt in het ritme van de granen brengen ze rust.

Hoe kook je granen optimaal gaar en hoe smaakt graanslijm eigenlijk?

We gaan de krachten van de 7 granen bespreken. Het kan zijn dat je met deze kennis voor een andere pap kiest dan van havermout.

Kom je ook?

 

Voedwel, workshop de kracht van graan

Ritme

Je kunt ritme negeren, maar dat is op den duur doodvermoeiend. Leer je eigen ritme kennen en dat van je spijsvertering.

Ritme geeft vertrouwen en dat werkt positief in op je organisme, het werkt zo helend en genezend. Ritme versterkt de levenskracht en de wil. Ritme vervangt kracht.

Kom je ook?

 

Voedwel, workshop ritme

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl