Terug naar Nieuwsbrief / Archief

21.10.2021
Bloemkool-broccoli-amandel

Bloemkool en broccoli met amandelsaus

Bloemkool met een sausje klinkt heel bekend en afgezaagd, maar dit is een erg smakelijke en voedzame variatie samen met broccoli en amandelen. Het kan zelfs in de smaak vallen bij mensen die niet zo dol zijn op bloemkool of broccoli.

Lees het hele recept hier…

Bloemkool en broccoli zijn in feite de gesloten bloemknoppen van de bloemkool- en de broccoliplant. Zodra de knoppen open gaan worden ze wat geler (je kent dat wel van een vergeten stronk broccoli) en zijn ze niet meer smakelijk.

Lees meer over bloemkool…

Lees meer over broccoli…

Meer weten over plantdelen en hun functie...

Amandelen

De saus wordt naar eigen smaak gemaakt met witte of bruine amandelen. Bruine amandelen hebben nog een beschermend velletje, dit velletje bevat veel mineralen.

Lees meer over amandelen…

Gebuild meel

In de saus wordt ook gebuild meel gebruikt, dat is voedzamer dan witte bloem en heeft vaak de voorkeur.

Lees meer over gebuild meel…

Mosterdzaad

Het mosterdzaad is niet alleen voor de smaak toegevoegd, het ondersteunt ook de vertering van vetten en eiwitten, net zoals mosterd.

Lees meer over mosterd…

Eet smakelijk en wie weet tot ziens!

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl