Bloemkool

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, bloemkoolBloemkool is de meest populaire koolsoort in Nederland en hoort tot de top 10 van de meest gegeten groentesoorten in ons land. 

 

Bloem

Bloemkool is een verfijnde koolsoort, een van de weinige groenten uit het bloemgebied van de plant. Bloemkool heeft geen gesloten krop maar net zoals broccoli een verzameling gesloten bloemknoppen, vandaar de naam.

Kleuren

Bloemkool is meestal wit, maar er bestaan ook groene of zelfs paars-rode variƫteiten. Verder is er nog Romanesco, die een geelgroene piramidevormige krop heeft en milder en zoeter smaakt dan de witte bloemkool.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, bloemkoolcurryVoedingswaarde

Bloemkool bevat, net zoals alle kolen, veel vitamine C, kook bloemkkoolroosjes niet langer dan circa 10 minuten, zo behouden ze een bite en gaat de kool niet stinken.

Herkomst

Bloemkool komt tot circa november uit Nederland en wordt daarna meestal aangevoerd uit Frankrijk of Spanje.


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl