Terug naar Nieuwsbrief / Archief

02.10.2019
Snijtechnieken

Snijtechnieken

Voedwel, workshop snijtechniek

Arme uien, ze worden zo vaak mishandeld in de keuken. Soms zie ik mensen met een bot aardappelschilmesje inhakken op een onschuldige ui. Daar komen tranen met tuiten van!

Of wat dacht je van de prachtige wortel die zo zorgvuldig is opgebouwd vanuit de kern in het midden tot de schil aan de buitenkant, zomaar in willekeurige stukken gehakt.

Om maar te zwijgen van de prei, paprika, knolselderij, bloemkool en pompoen!

Biologisch geteelde groenten zijn sterk, ze hebben zelf hun voedsel gezocht en gevonden in de vruchtbare aarde en zijn zonder ‘hulp’ van ‘gewasbescherming’ groot gegroeid. Aan deze groenten kunnen we veel kracht ontlenen.

Benader ze met respect en scherpe messen voor een optimaal resultaat op je bord.

We gaan de ideale snijtechniek van diverse groentes oefenen. Ondertussen maken we een smaakvolle bouillon en ga jij naar huis met een schaal vol gesneden groenten en bijpassend recept!

Schrijf je snel in voor deze mini-kookworkshop... 

 

Gratis spreekuur

Op de eerste vrijdag van de maand kun je terecht op het gratis spreekuur met je vragen over voeding en gezondheid.

Vrijdag 4 oktober

De eerstvolgende gelegenheid is vrijdag 4 oktober van 9.00-13.00 uur.

Alleen op afspraak...

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl