Wortels

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wortelsWortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood en paars. 

De meest geteelde wortel is oranje. De overige kleuren wortels zijn slechts sporadisch te verkrijgen, ze behoren tot de zogenaamde Vergeten Groenten. Gelukkig worden regenboogwortels steeds vaker per bos aangeboden in natuurvoedingswinkels, op boerenmarkten en op tuinderijen met een verkooppunt

Oranje en rode wortels bevatten veel bètacaroteen, een stof die door het lichaam wordt omgezet in vitamine A, net zoveel als het nodig heeft, de rest wordt uitgescheiden. Daarnaast bevatten wortels ook veel vitamine C. Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, regenboog wortels​

De gekleurde wortels zien ze er prachtig en vitaal uit, een feestelijk bijgerecht van de maaltijd waar je vrolijk van wordt. De donkerrode wortels zijn meestal oranje van binnen. De verschillende kleuren smaken ook allemaal anders, vooral de oranje wortels smaken zoet.

De koele wortelgroenten kunnen voor een goede vertering het best gecombineerd worden met een voedingsmiddel dat veel zonkracht bevat zoals de specerijen uit kerrie of een zonrijke olie zoals olijfolie. 


Recepten:

Wortels zitten in heel veel gerechten verwerkt, hieronder een paar echte wortelrecepten.

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl