Wortels

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wortelsWortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood en paars. 

De meest geteelde wortel is oranje. De overige kleuren wortels zijn slechts sporadisch te verkrijgen, ze behoren tot de zogenaamde Vergeten Groenten. Gelukkig worden regenboogwortels steeds vaker per bos aangeboden in natuurvoedingswinkels, op boerenmarkten en op tuinderijen met een verkooppunt

Oranje en rode wortels bevatten veel bètacaroteen, een stof die door het lichaam wordt omgezet in vitamine A, net zoveel als het nodig heeft, de rest wordt uitgescheiden. Daarnaast bevatten wortels ook veel vitamine C. Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, regenboog wortels​

De gekleurde wortels zien ze er prachtig en vitaal uit, een feestelijk bijgerecht van de maaltijd waar je vrolijk van wordt. De donkerrode wortels zijn meestal oranje van binnen. De verschillende kleuren smaken ook allemaal anders, vooral de oranje wortels smaken zoet.

De koele wortelgroenten kunnen voor een goede vertering het best gecombineerd worden met een voedingsmiddel dat veel zonkracht bevat zoals de specerijen uit kerrie of een zonrijke olie zoals olijfolie. 


Recepten:

Wortels zitten in heel veel gerechten verwerkt, hieronder een paar echte wortelrecepten.

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl