Prei

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, prei

Prei hoort bij de ui-achtigen, maar vormt geen bol. Prei bestaat geheel uit blad waarvan de bladeren stevig tegen elkaar aan groeien en zo een soort stok vormen.

Er bestaat zomer en winterprei. Zomerprei is wat dunner, lichter en slapper dan de winterprei.

Prei kan in heel veel gerechten gebruikt worden: het witte gedeelte is mals en kan ook worden gekookt, het lichtgroene gedeelte leent zich goed om te smoren. Van het donkergroene blad kan een lekkere bouillon worden getrokken.

Prei schoonmaken

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, preitaartPrei kan het beste worden schoongemaakt door het in de lengte doormidden te snijden en de twee helften uit te spoelen onder stromend water. Wanneer gesneden prei te lang wordt blootgesteld aan lucht krijgt het een scherpe smaak. Nog een goede reden om geen voorgesneden prei te kopen.

Voedingswaarde prei

Prei is zeer voedzaam en is onder meer rijk aan vitamine B en C en de mineralen fosfor en ijzer. Vooral het voetje van de prei bevat veel mineralen. Dus de volgende keer niet weggooien maar goed schoonspoelen en fijnsnijden of meekoken in de groentebouillon.


Recepten met prei:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl