Knolselderij

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, knolselderijKnolselderij heeft een lange kweektijd nodig, in maart worden ze gezaaid en in het begin van de herfst geoogst.

Knolselderij is de verdikte wortel van een selderijplant, de knol steekt net boven de grond uit. Wanneer de plant om de knol geteeld wordt heeft het ook donkergroen aromatisch blad dat gebruikt kan worden om groentebouillon op smaak te brengen. De plant is verwant aan de bleekselderij, maar de smaak is wat anijsachtig.

Knolselderij bevat naast vitamine C en ijzer, behoorlijk veel natrium, een gerecht met knolselderij heeft daarom weinig extra zout nodig.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, knolselderijburgersDeze stevige herfstknol vraagt om wat tegenwicht van zonnewarmte, dit voegen we toe door middel van kruiden: korianderzaad, venkelzaad, tijm of oregano combineert goed.

Een verse selderijknol is op een koele plaats 2-3 weken te bewaren. Eenmaal aangesneden nog 2-3 dagen in de koelkast.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl