Terug naar Nieuwsbrief / Archief

26.02.2021
Lente of winter

Lente?!

Mijn vorige nieuwsbrief verstuurde ik tijdens sneeuw en schaatspret, inmiddels lijkt het buiten hartstikke lente. Het voelt heerlijk en ik geniet enorm van de warmste 22 februari ooit gemeten. Maar met schrik denk ik ook terug aan het weer van de afgelopen zomers. De warmste 21 juni of juli ooit gemeten waren voor natuur, dier en mens meestal niet aangenaam en vooral verontrustend. 

Een klein steentje bijdragen aan de rem op de opwarming van de aarde kan bijvoorbeeld door minder of geen vlees te eten. Dat doen steeds meer mensen en de variatie in vegetarische burgers en spreads in de winkels neemt enorm toe. Niet altijd even smakelijk en soms erg prijzig. Gelukkig kun je van restjes groenten in korte tijd smakelijke spreads maken. Kijk maar bij deze recepten...

Geduld

Op de akkers is het ondertussen nog gewoon hartje winter, er zijn nog geen voorjaarsgroenten, de meeste gewassen moeten sowieso nog gezaaid worden. Hier en daar staat nog wat prei of pastinaak. In de kas staan misschien al de eerste radijsjes. Maar sperziebonen worden pas aan het begin van de zomer gezaaid en doperwtjes komen net boven de grond.

Pompoen op brood

Gelukkig zijn er ook nog steeds bewaargroenten zoals bietjes, wortels en pompoenen. Ook geschikt voor de lunch, niet alleen als soep of salade, maar ook als broodbeleg. 

In dit recept spelen pompoen en cashewnoten de hoofdrol, lees verder...

 

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl