Radijs

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, radijsRadijs is een teelt voor lente en herfst omdat ze vocht nodig hebben. In een warme zomer worden ze snel voos. 

Radijs is vrij gemakkelijk zelf te kweken.

We kennen uit de supermarkt vooral de rode ronde radijzen, maar er bestaan radijzen en vele soorten, maten en kleuren. Zoals witte, gele, roze, en tweekleurige: roze-wit en rood-wit. In natuurvoedingswinkels of op biologische markten kom je veel variaties tegen.

Radijs bevat naast vitamine C ook behoorlijk wat ijzer, het blad is ook rijk aan vitamines en mineralen. Is de radijs heel vers en het blad nog fris, gooi het dan niet weg maar verwerk het in een salade of groenteschotel.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, radijsspreadNet zoals in raapstelen wordt de pittige smaak veroorzaakt door mosterdolie, dit is een vluchtige zwavelhoudende olie die helpt bij het verteren van eiwitten.

Wanneer je radijsjes meebakt of meekookt in een gerecht verliest het de scherpe smaak.


Recepten:

Nieuwsbrief:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl