Radijs

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, radijsRadijs is een teelt voor lente en herfst omdat ze vocht nodig hebben. In een warme zomer worden ze snel voos. 

Radijs is vrij gemakkelijk zelf te kweken.

We kennen uit de supermarkt vooral de rode ronde radijzen, maar er bestaan radijzen en vele soorten, maten en kleuren. Zoals witte, gele, roze, en tweekleurige: roze-wit en rood-wit. In natuurvoedingswinkels of op biologische markten kom je veel variaties tegen.

Radijs bevat naast vitamine C ook behoorlijk wat ijzer, het blad is ook rijk aan vitamines en mineralen. Is de radijs heel vers en het blad nog fris, gooi het dan niet weg maar verwerk het in een salade of groenteschotel.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, radijsspreadNet zoals in raapstelen wordt de pittige smaak veroorzaakt door mosterdolie, dit is een vluchtige zwavelhoudende olie die helpt bij het verteren van eiwitten.

Wanneer je radijsjes meebakt of meekookt in een gerecht verliest het de scherpe smaak.


Recepten:

Nieuwsbrief:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl