Cashewnoten

De meeste cashewnoten komen uit Azië (vooral India) of uit Afrika, één cashewboom levert ongeveer 25 kilo noten per jaar. 

Het oogsten van cashewnoten is erg arbeidintensief. De noot groeit aan het uiteinde van een peervormige vrucht, als ze rijp zijn vallen de vruchten op de grond. De vrucht is maar 1 dag houdbaar, maar de noot heeft een hele dikke schil. Deze wordt in de verwerkingsfabriek eerst gestoomd voordat ze gepeld kunnen worden. Daarna gaan ze de oven in zodat ze iets krimpen en het vliesje (zoals bij pinda’s) verwijderd kan worden. Daarna worden ze gesorteerd en verpakt. 

Voedingswaarde cashewnoten

Cashewnoten bevatten minder vet dan andere noten en zijn zeer eiwitrijk, ze zijn ook een goede bron van magnesium en ijzer. Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Aziatische salade

Roosteren cashewnoten

Ongebrande cashewnoten smaken wat melig, ze smaken lekkerder wanneer ze even geroosterd zijn. Bijvoorbeeld in de oven: 15 minuten op 150ºC.

Weken cashewnoten

Je kunt de ongebrande noten ook een uurtje weken in koud water, daarna afgieten en uit laten lekken, ze kunnen nu gemakkelijk gepureerd worden met een blender of staafmixer.
 


Recepten met cashewnoten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl