Terug naar Nieuwsbrief / Archief

01.09.2021
Wie zaait zal oogsten

Bloemkooltaart

Rond deze tijd van het jaar komt er veel oogst van het land, het is een periode van overvloed in de keuze van verse groenten.

Sommige groenten kunnen goed bewaard worden, soms de hele winter, maar bloemkool leent zich niet goed om te bewaren. Het is tenslotte een verzameling gesloten bloemknoppen van de bloemkoolplant, zodra de knoppen zich gaan openen is de bloemkool niet meer smakelijk.

De beetgare bloemkool gaat samen met appel en ui in een hartige taart, op smaak gebracht met mosterd en nootmuskaat

Lees hier het hele recept...

Het deeg wordt gemaakt met gebuild meel, dat is voedzamer dan bloem maar lichter en luchtiger om mee te werken dan volkorenmeel.

De vulling van de taart wordt gebonden door ei en boekweitmeel, boekweit heeft een hoog eiwitgehalte en kan daardoor in een recept vaak een of meerdere eieren vervangen (maar niet allemaal).

Eet smakelijk!

 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl