Seizoensgroenten 29-03-2014
Zaterdagmiddag 29 maart was het prachtig weer. Daar hebben we volop van genoten tijdens de kookworkshop Seizoensgroenten en (wilde) kruiden op de Stadstuin in Zuilen.
Natuurlijk gingen we op zoek naar alles wat eetbaar is. De groentenpercelen waren net ingezaaid, dus daar viel nog niets te halen. Er stonden echter genoeg brandnetels en madeliefjes en wat paardenboemen. Samen met wat winterse groenten, voorjaarsgewassen en kiemen zijn er heerlijke gerechten mee gemaakt zoals
En natuurlijk kruidenboter met daslook, een warm rabarbertoetje en een salade met kiemen. Het smaakte allemaal prima en de deelnemers gingen heel tevreden naar huis.
De volgende keer wordt deze kookworkshop gehouden op zaterdag 10 mei, met weer andere ingrediƫnten en recepten. Meer informatie over de workshops in de Agenda.
Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.