Aardbeien

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, aardbeienMet een beetje geluk en veel zonneschijn zijn er vanaf mei/juni weer zongerijpte aardbeien van de volle grond, die smaken het beste. Van aardbeien bestaan er wel honderden rassen, met verschillende smaken, grootte en opbrengst.

Rijp met smaak

Aardbeien worden rijp geoogst, eenmaal geplukt rijpen ze niet meer na. In veel supermarkten zijn er voor mei ook al aardbeien te koop, vaak uit ver-weg-landen, keihard en niet erg smakelijk. Ze zijn veelal geteeld op transport en houdbaarheid wat de smaak en de voedingswaarde niet ten goede komt.

Volle grond

Aardbeien van de volle grond zijn niet alleen erg lekker en van nature zoet, maar ze bevatten ook veel vitaminen en mineralen. Bovendien werken aardbeien reinigend voor het lichaam.

Zelf plukken

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, taardbeiHeb je zelf geen moestuin maar wil je wel zelf rijpe aardbeien plukken dan moet je op zoek naar een tuinderij waar dat mogelijk is. 


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl