Aardbeien

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, aardbeienMet een beetje geluk en veel zonneschijn zijn er vanaf mei/juni weer zongerijpte aardbeien van de volle grond, die smaken het beste. Van aardbeien bestaan er wel honderden rassen, met verschillende smaken, grootte en opbrengst.

Aardbeien worden rijp geoogst, eenmaal geplukt rijpen ze niet meer na. In veel supermarkten zijn er voor mei ook al aardbeien te koop, vaak uit ver-weg-landen, keihard en niet erg smakelijk. Ze zijn veelal geteeld op transport en houdbaarheid wat de smaak en de voedingswaarde niet ten goede komt.

Aardbeien van de volle grond zijn niet alleen erg lekker en van nature zoet, maar ze bevatten ook veel vitaminen en mineralen. Bovendien werken aardbeien reinigend voor het lichaam.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, taardbeiHeb je zelf geen moestuin maar wil je wel rijpe aardbeien plukken dan kan je op zoek naar een tuinderij waar dat mogelijk is. In de buurt van Utrecht is dat bijvoorbeeld ’n Groene Kans in Groenekan, zie voor openingstijden en mogelijkheden hun website.

Een ander fenomeen in aardbeienland is inmiddels de Aardbeienacademie van Jan Robben, hij teelt aardbeiplantjes die smakelijk zijn en geeft teelttips via zijn ‘academie’. Zijn aardbeienplantjes worden onder andere ook verkocht via Willem&Drees, in bepaalde supermarkten. 


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl