Ajowan

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, ajowanAjowan of bisschopskruid (Trachyspermum ammi) is een schermbloemige plant die veel gekweekt wordt in Midden-AziĆ«, het is familie van karwij en komijn. De zaden van deze plant worden veel gebruikt in de Indiase en Arabische keuken.

Antiseptisch

De olie van de zaden is heilzaam vanwege de antiseptische kwaliteiten.

Smaak

De smaak is sterk, een beetje zoals komijn, de geur lijkt wat op tijm en is iets scherp en een tikkeltje bitter. Deze smaken kunnen nogal overheersend zijn. Gebruik er daarom steeds heel weinig van en maal de zaden in een vijzel vlak voor gebruik. Eenmaal gemalen zaad verliest snel de smaak door het hoge gehalte aan etherische olie.
Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, bietenmousse

Spijsvertering

Ajowan ondersteunt de spijsvertering vooral in gerechten met granen, peulvruchten of wortelgroenten.

Verkrijgbaarheid

Ajowan van Het Blauwe Huis is in elke goed gesorteerde natuurwinkel te koop, bijvoorbeeld bij de Ekoplaza aan de Nachtegaalstraat in Utrecht.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Reacties

smits theo 2014-04-01 15:33:56 hallo ik heb een vraag ik woon in tenerife weten jullie of men dat het hier ook kunt kopen ik heb een kruiden moestuin ik zou nog graag andere zaaien zoals ajowan,komijn,anijs,karwij kunnen jullie mij helpen als ik het moet bestellen komt da te duur uit
de beste groeten

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl