Amandelmeel

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, amandelmeelAmandelmeel wordt gemaakt door geblancheerde amandelen (kort gekookt en van het bruine velletje ontdaan) te vermalen. Dit meel bevat veel vet, want amandelen bestaan voor meer dan de helft uit vetten (55%). Eenmaal aangebroken is dit meel kort te bewaren het liefst op een koele plek.

Amandelbloem of amandelpoeder is een iets ander producten. Hiervoor wordt het restant van de amandelen gebruikt nadat er amandelolie uit de noten is geperst. De droge koek die overblijft wordt dan fijngemalen, dit meel bevat uiteraard veel minder vet.

In de praktijk blijken deze benamingen door elkaar heen gebruikt te worden, dit geeft soms verwarring. Je kunt op het etiket aan de hand van de voedingswaarde inschatten of het amandelmeel met of zonder vet is.

Amandelmeel kan verwerkt worden in gebak, het is geen graan, dus glutenvrij.


Recepten met amandelmeel:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl