Amarant

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, amarantAmarant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, de zaden waren een belangrijke voedselbron voor de Inca's en worden nog steeds gegeten.

 

Siertuin

Amarant is een bekende plant in de siertuin, hij heeft lange pluimen. Bij rijping worden de zaadpluimen donkerrood. Een enkele plant kan wel 500.000 piepkleine zaden produceren.

Poffen

Het piepkleine  zaad kan ook gepoft worden (zie foto), dit gepofte graan wordt vaak verwerkt in muesli of in mueslirepen en candybars. In Duitsland is gepofte amarant te koop bij natuurwinkels, recepten en informatie is bijvoorbeeld bij Allos te vinden.

Glutenvrij

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, gepofte amarantAmarant is geen echt graan maar net zoals quinoa familie van de ganzenvoetachtigen en is glutenvrij. Omdat het geen echt graan is wordt het een pseudograan genoemd.

Pap

Amarant kookt altijd stuk tot pap en is daarom meer geschikt voor pap, soep of saus.

Voedingswaarde

Amarant bevat veel hoogwaardig eiwit, ijzer, magnesium, calcium en voedingsvezels. 


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl