Amarant

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, amarantAmarant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, de zaden waren een belangrijke voedselbron voor de Inca's en worden nog steeds gegeten.

 

Siertuin

Amarant is een bekende plant in de siertuin, hij heeft lange pluimen. Bij rijping worden de zaadpluimen donkerrood. Een enkele plant kan wel 500.000 piepkleine zaden produceren.

Poffen

Het piepkleine  zaad kan ook gepoft worden (zie foto), dit gepofte graan wordt vaak verwerkt in muesli of in mueslirepen en candybars. In Duitsland is gepofte amarant te koop bij natuurwinkels, recepten en informatie is bijvoorbeeld bij Allos te vinden.

Glutenvrij

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, gepofte amarantAmarant is geen echt graan maar net zoals quinoa familie van de ganzenvoetachtigen en is glutenvrij. Omdat het geen echt graan is wordt het een pseudograan genoemd.

Pap

Amarant kookt altijd stuk tot pap en is daarom meer geschikt voor pap, soep of saus.

Voedingswaarde

Amarant bevat veel hoogwaardig eiwit, ijzer, magnesium, calcium en voedingsvezels. 


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl