Ananas

Ananas komt uit tropische landen en wordt net zoals bananen onrijp geoogst voor de export. Een rijpe ananas heeft een gele schil. Koop alleen ananassen die minstens voor de helft geel zijn en waarvan het groene blad nog fris is en niet bruin of slap. De vrucht moet zwaar en niet al te hard aanvoelen. Narijpen lukt meestal niet goed, maar een paar dagen bewaren op kamertemperatuur maakt een onrijpe ananas wel minder zuur.

Ananas is een tropische vrucht en verdraagt slecht temperaturen onder de 7 graden.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, tropische linzensoep

Bromelaïne

Ananas bevat het enzym bromelaïne. Bromelaïne wordt om zijn ontstekings-werende eigenschappen ingezet bij bijholteontsteking, vaatziekten, verstuikingen, reumatoïde artritis en jicht. Ook blauwe plekken verdwijnen sneller wanneer je ananas(sap) gebruikt. Het enzym bromelaïne bevordert de spijsvertering en verteert eiwitten, wat meteen verklaart waarom kwark en yoghurt gaan schiften wanneer je er ananas in verwerkt.


Recepten met ananas:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl