Ananas

Ananas komt uit tropische landen en wordt net zoals bananen onrijp geoogst voor de export. Een rijpe ananas heeft een gele schil. Koop alleen ananassen die minstens voor de helft geel zijn en waarvan het groene blad nog fris is en niet bruin of slap. De vrucht moet zwaar en niet al te hard aanvoelen. Narijpen lukt meestal niet goed, maar een paar dagen bewaren op kamertemperatuur maakt een onrijpe ananas wel minder zuur.

Ananas is een tropische vrucht en verdraagt slecht temperaturen onder de 7 graden.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, tropische linzensoep

Bromelaïne

Ananas bevat het enzym bromelaïne. Bromelaïne wordt om zijn ontstekings-werende eigenschappen ingezet bij bijholteontsteking, vaatziekten, verstuikingen, reumatoïde artritis en jicht. Ook blauwe plekken verdwijnen sneller wanneer je ananas(sap) gebruikt. Het enzym bromelaïne bevordert de spijsvertering en verteert eiwitten, wat meteen verklaart waarom kwark en yoghurt gaan schiften wanneer je er ananas in verwerkt.


Recepten met ananas:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl