Artisjok

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, artisjokEen artisjok is een distelplant, de gesloten bloemknop wordt als groente gegeten.

Artisjok heeft een zachte, licht bittere smaak, dit komt door de stof cynarine. Cynarine stimuleert de lever- en galfuncties. Daarnaast bevordert het de spijsvertering en is eetlustopwekkend.

Een artisjok is eetbaar wanneer de blaadjes dicht tegen elkaar liggen en er fris uitzien. Staan de schubben uit elkaar en van de knop af, dan is de knop te rijp en niet geschikt voor consumptie. De blaadjes moeten dik, vlezig en leerachtig zijn. Hoe verser de artisjok, hoe beter de zachte en licht bittere smaak uitkomt.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, artisjok

De artisjok is gevoelig voor uitdrogen, wikkel de groente daarom in een vochtige theedoek en bewaar het zo maximaal 3 dagen op een koele plaats.


Recepten met artisjok:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl