Asperges

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, groene aspergesAsperges zijn echte lentegroenten, het ligt een beetje aan het weer hoe vroeg de oogst kan beginnen. In elk geval eindigt die op Sint Jan op 24 juni. Daarna kan de plant de zon tegemoet groeien en zo energie opslaan in de wortels.

Witte asperges

Er bestaan witte en groene asperges, het verschil in kleur wordt veroorzaakt door de teeltwijze. Witte asperges groeien onder de grond en blijven zo mals en delicaat. Na de oogst moeten ze zo snel mogelijk worden bereid want ze drogen gauw uit. Witte asperges smaken enigszins zoet en laten zich goed combineren met ei, kaas en groene kruiden.

Groene asperges

Groene asperges worden geoogst wanneer ze boven de grond uitgroeien, de smaak is dan iets anders, groener en robuuster. Groene asperges worden niet geschild.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, daslookpannenkoeken

Kort bewaren

Gebruik asperges het liefst zo snel mogelijk na de oogst voor de beste smaak. Eventueel kunnen asperges in een vochtige theedoek in de groentela van de koelkast bewaard worden.

Na het schillen van de witte asperges moet je ze direct koken. Schillen en afsnijsel kunnen worden gebruikt voor aspergebouillon. 

Voedingswaarde

Asperges bevatten onder ander vitamine C en mineralen zoals ijzer en calcium, maar ook eiwitten. Deze eiwitten zorgen ervoor dat je het aan je urine ruikte dat je asperges hebt gegeten.


Recepten met asperges:

 

 

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl