Avocado

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, avocadoAvocado’s komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika en waren al bekend bij de Azteken. Tegenwoordig worden ze in bijna alle (sub)tropische gebieden geteeld.

Avocado’s groeien aan groenblijvende bomen en struiken en zijn familie van de laurier. Er bestaan diverse rassen avocado’s, het ras Hass, met de donkere schil, geeft vruchten met een nootachtige smaak.

Naast de olijf is avocado de enige vrucht met een noemenswaardig vetgehalte, dit kan oplopen tot 30%, uiteraard zijn dit goede plantaardige vetten. Ook bevatten avocado's veel eiwit, vitamines en mineralen.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, avocadowraps

Avocado’s worden onrijp geplukt en vervoerd. Eenmaal aangekocht moeten ze thuis meestal narijpen. Leg ze niet in de koelkast maar op een fruitschaal. De aanwezigheid van ander rijp fruit zal de rijping van avocado’s bespoedigen.

Een avocado eet je bij voorkeur rauw, wanneer je avocadovlees verhit wordt de smaak bitter.


Recepten met avocado:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl