Avocado

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, avocadoAvocado’s komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika en waren al bekend bij de Azteken. Tegenwoordig worden ze in bijna alle (sub)tropische gebieden geteeld.

Avocado’s groeien aan groenblijvende bomen en struiken en zijn familie van de laurier. Er bestaan diverse rassen avocado’s, het ras Hass, met de donkere schil, geeft vruchten met een nootachtige smaak.

Naast de olijf is avocado de enige vrucht met een noemenswaardig vetgehalte, dit kan oplopen tot 30%, uiteraard zijn dit goede plantaardige vetten. Ook bevatten avocado's veel eiwit, vitamines en mineralen.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, avocadowraps

Avocado’s worden onrijp geplukt en vervoerd. Eenmaal aangekocht moeten ze thuis meestal narijpen. Leg ze niet in de koelkast maar op een fruitschaal. De aanwezigheid van ander rijp fruit zal de rijping van avocado’s bespoedigen.

Een avocado eet je bij voorkeur rauw, wanneer je avocadovlees verhit wordt de smaak bitter.


Recepten met avocado:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl