Bieslook

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, bieslookBieslook is een vaste plant in de moestuin. Hij komt als een van de eerste planten in het voorjaar boven de grond.

Bieslook is familie van de ui en knoflook

Smaak

Bieslook heeft een zachte uiensmaak en bevat vooral in het vroege voorjaar veel vitamine C. 

Bloeiende bieslook

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, bieslookVanaf mei gaat de plant bloeien met zacht paarse, bolvormige bloemen, de bijen zijn er dol op.

Ook de bloemen zijn eetbaar, ze zijn iets zachter van smaak dan de stengels en doen het leuk als garnering. Pluk de bloemblaadjes voorzichtig los van de steel.

Rauw

De zachte uiensmaak van bieslook gaat verloren bij verhitting, eet dit kruid zoveel mogelijk rauw.

Spijsvertering

Bieslook bevordert de eetlust en de spijsvertering.

 


Bieslook kan in heel veel gerechten worden gebruikt, hieronder een aantal voorbeelden:

Recepten:

Nieuwsbrief:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is meer dan brandstof, of een optelsom van voedingsstoffen. Als natuurvoedingskundige vertel ik daar graag over in een workshop

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl