Boerenkool

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, recept boerenkoolBoerenkool (of krulkool) is een winterharde groente, dat wil zeggen dat de plant niet bezwijkt wanneer het vriest. Wanneer het vriest wordt het zetmeel in de plant omgezet in suikers, daardoor wordt de smaak van de boerenkool iets zoeter, voor de vorst smaakt de boerenkool wat pittiger.

Boerenkool wordt in mei-juni gezaaid en tussen september en februari geoogst. 

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, boerenkoolsoepAlle kolen bevatten veel vitamine A, C, ijzer en voedingsvezels.

Eenmaal geoogst is boerenkool een kleine week houdbaar op een koele plaats.


Recepten met boerenkool:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl