Dragon

Dragon is een vaste kruidenplant en groeit  graag in een warm klimaat, maar is in heel Europa te vinden. Dit winterharde kruid komt oorspronkelijk uit SiberiĆ« en behoort tot de compositenfamilie.

Van oudsher werden er veel geneeskrachtige waarden aan toegekend en werd dragon ingezet als middel tegen giftige beten van slangen en insecten. Andere namen voor dragon zijn slangenkruid en drakenkruid (dragon is het Engelse woord voor draak).Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, ijsthee

Dragon heeft een licht scherpe, maar vooral eigen smaak, met een tinteltje op de tong, ook een beetje zoetige vanillesmaak. Dragon wordt vaak gebruikt in kruidenazijn en bij de inmaak van augurken. Dragon wordt voornamelijk vers gebruikt, de smaak is sterk.

Dragon heeft een stimulerend effect op de spijsvertering, het ondersteunt de vertering van vet en eiwit, hiervoor stimuleert het kruid de werking van lever en gal.

Spaarzaam gebruiken!


Recepten:

Nieuwsbrief:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is meer dan brandstof, of een optelsom van voedingsstoffen. Als natuurvoedingskundige vertel ik daar graag over in een workshop

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl