Druiven

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, druivenbladEr bestaan honderden soorten druiven, met uiteenlopende smaken en kleuren.

In september – oktober zijn er weer volop verse, rijpe druiven uit Zuid-Europa te koop. Verse druiven zijn sappig en zoet.

De meeste druiven worden geteeld voor de productie van wijn, dit zijn echter weer andere rassen dan de teelt voor tafeldruif, krenten en rozijnen.

Gedroogde druiven

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, WaldorfsaladeJe kunt druiven niet alleen vers, maar ook gedroogd eten. Gedroogd zijn ze lang houdbaar en bevatten ze nog veel voedingsstoffen zoals ijzer, kalium en voedingsvezels.

Uit de pitten wordt olie geperst, dit is een exclusieve olie voor in de keuken en voor cosmetica. Er bestaan ook druivenrassen die pitloze druiven voortbrengen.

Druiven zijn van nature bedekt met een laagje was, wat een mooie waas geeft en de vrucht beschermt.

Biologische druiven

Uit jaarlijkse testen van Milieudefensie blijkt dat druiven van gangbare leveranciers in 2011 in 98% van de gevallen nog resten van bestrijdingsmiddelen bevatten. Biologische druiven bevatten geen resten van bestrijdingsmiddelen want die worden bij de teelt niet gebruikt. 


Informatie en recepten in de Nieuwsbrief nr. 10 uit de herfst van 2010


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl