Eten en Drinken met Wilde planten
Eten en Drinken met Wilde planten
Gids voor het herkennen, oogsten en bereiden van wilde planten, het hele jaar door
Laurette van Slobbe
ISBN 9789490404017
Welke planten oogst ik in februari en welke in juli? Op wat voor manier bereid ik teunisbloem, en welke delen gebruik ik van bosandoorn? Hoe kom ik erachter of ik echt de bloemen van de wilde peen heb geoogst, en is berenklauw nu giftig of niet?
Met dit boek gidst Laurette van Slobbe u door alle maanden van het jaar, langs bossen en velden, door tuinen en braakliggende stuk vlak bij uw huis. Aan de hand van diverse foto's en korte beschrijvingen maakt u kennis met meer dan 61 eetbare wilde planten. De 115 recepten, per maand gerangschikt, nodigen uit nader kennis te maken met hun smaken, kleuren en geuren. Van moerasspirea tot hop, Eten en Drinken met Wilde planten maakt u wegwijs in de eetbare natuur.

Ineke Fienieg
Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.
Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.