Feta

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, fetaFeta komt oorspronkelijk uit Griekenland en wordt gemaakt van rauwe schapenmelk, soms aangevuld met wat geitenmelk. Alleen feta die op traditionele wijze is geproduceerd in Griekenland mag de naam feta dragen.

In veel andere landen wordt een soortgelijke kaas gemaakt, met melk van geit, schaap of koe. Het mag dan geen feta heten.

Feta is een vrij jonge kaas en wordt in pekelwater bewaard, eenmaal uit het water droogt de kaas snel uit. De structuur van de kaas is vrij brokkelig. De smaak is fris, zout en pittig.

Feta smaakt heerlijk in salades en groenteschotels.

Grie

In Nederland wordt ook een soort feta gemaakt, bijvoorbeeld door Hansketien van geitenmelk, ze noemen het hier Grie.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, bietensalade

Voedingswaarde feta

Feta bevat veel eiwitten en gemiddeld 45% vet.


Recepten met feta:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is meer dan brandstof, of een optelsom van voedingsstoffen. Als natuurvoedingskundige vertel ik daar graag over in een workshop

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl