Foelie

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, foelieFoelie en nootmuskaat komen van dezelfde boom, de nootmuskaatboom. Deze boom heeft groenblijvende bladeren en kan tot 20 meter hoog worden. Voor de teelt van nootmuskaat wordt deze plant echter laag gesnoeid.

Oorspronkelijk komt deze boom uit de Molukken, maar tegenwoordig komt de nootmuskaat ook uit de gebieden rond India, Sri Lanka of Braziliƫ. De vruchten lijken op perziken, het vruchtvlees is niet smakelijk, maar het zaad van deze vruchten bevat de nootmuskaatnoot. De noot is omgeven door een oranjerode zaadhuid, dit is foelie. Na het drogen wordt de foelie apart verwerkt en de noot gedopt. In de noot bevindt zich de nootmuskaat.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, kruidige rabarber

Gebruik en smaak van foelie

Foelie kan heel meekoken in bouillon, gemalen kan het ook goed verwerkt worden in zoete gerechten of in gerechten waarin je anders nootmuskaat gebruikt. De smaak lijkt op nootmuskaat, maar dan zachter.


Recepten met foelie:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl