Foelie

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, foelieFoelie en nootmuskaat komen van dezelfde boom, de nootmuskaatboom. Deze boom heeft groenblijvende bladeren en kan tot 20 meter hoog worden. Voor de teelt van nootmuskaat wordt deze plant echter laag gesnoeid.

Oorspronkelijk komt deze boom uit de Molukken, maar tegenwoordig komt de nootmuskaat ook uit de gebieden rond India, Sri Lanka of Braziliƫ. De vruchten lijken op perziken, het vruchtvlees is niet smakelijk, maar het zaad van deze vruchten bevat de nootmuskaatnoot. De noot is omgeven door een oranjerode zaadhuid, dit is foelie. Na het drogen wordt de foelie apart verwerkt en de noot gedopt. In de noot bevindt zich de nootmuskaat.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, kruidige rabarber

Gebruik en smaak van foelie

Foelie kan heel meekoken in bouillon, gemalen kan het ook goed verwerkt worden in zoete gerechten of in gerechten waarin je anders nootmuskaat gebruikt. De smaak lijkt op nootmuskaat, maar dan zachter.


Recepten met foelie:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl