Gedroogde pruimen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, gedroogde pruimenVerse pruimen zijn in de zomer maar een korte tijd beschikbaar. Van de vele verschillende pruimrassen zijn er slechts een paar die geschikt zijn om te drogen en die komen altijd uit warme streken zoals Californië, Frankrijk of Zuid-Amerika. 

 

Drogen is een vorm van conserveren

Het drogen van fruit is een methode om fruit te conserveren. Vier kilo verse pruimen levert 1 kilo gedroogde pruimen op. Tijdens het drogen daalt het vochtgehalte tot 20-25% en ontstaat er een relatief hoog suikergehalte in de vruchten. In deze omgeving is het voor schimmels en bacteriën moeilijk om te overleven. 

Pruneaux d’Agen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, courgetterolletjesDe Pruneaux d’Agen is een zeer smakelijke pruim met een hoog natuurlijk suikergehalte. Pruneaux d’Agen hebben na het drogen een vochtgehalte van circa 35%, dit maakt ze wat gevoeliger voor schimmels. Daarom worden ze na het verpakken vaak nog gepasteuriseerd, daarmee zijn conserveermiddelen overbodig.

Witte waas

Een eventuele witte waas op de vruchten wordt veroorzaakt door de natuurlijke suikers uit de pruim zelf. 


Recepten met gedroogde pruimen:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl