Geelwortel

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, geelwortelGeelwortel of Kurkuma / Curcuma is de wortel van de tropische plant Curcuma en familie van de gemberplant.

Het is als verse wortel en als gedroogd poeder te koop en is een van de bestanddelen van kerriepoeder.

Geelwortel geeft voedsel niet alleen een mooie kleur en pittige smaak maar ondersteunt de werking van de lever en de gal.

Geelwortel bevordert de spijsvertering, vooral als het gaat om het verteren van vetten. Het wordt dan ook wel therapeutisch ingezet bij lever- en galaandoeningen, ontstekingen en meerdere spijsverteringsproblemen. 

Steeds vaker zijn ook de verse wortels te koop, wat kleiner en donkerder dan een gemberwortel en van binnen donkergeel-oranje van kleur, net zoals het poeder van de gedroogde en vermalen geelwortel.
 

De smaak is kruidig scherp en licht bitter en is goed te combimeren met graan, peulvruchten, groenten, eieren, vis en in soep en saus.

Voorzichtig doseren en spaarzaam gebruiken!Voedwel, vegetarisch, veganistisch, recept, kikkererwtenblokjes


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl