Gomasio

Gomasio, of sesamzout, wordt gemaakt van geroosterd en gemalen sesamzaad en zeezout. De verhouding sesamzaad, zeezout is vooral een kwestie van smaak, maar ligt rond de 95%:5%.

Gomasio wordt kant-en-klaar verkocht, maar smaakt vers het lekkerste.

Vers gemalen gomasio ruikt niet alleen geweldig lekker, het smaakt ook fantastisch. Het kan een goede smaakmaker zijn voor mensen met een natrium beperkt dieet in plaats van zout.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kamutsalade

Vers gemaakte gomasio is goed afgesloten een paar dagen te bewaren maar verliest snel zijn aroma. Strooi het pas aan tafel over het voedsel, het verliest zijn smaak als het wordt meegekookt.

Sesamzaad bevat zo’n 50% olie en 20% eiwit, is rijk aan vitamines (E, B1, en B6) en aan mineralen, waaronder calcium, ijzer, kalium, fosfor en zink.


Recept Gomasio

  • 2 eetlepels sesamzaad (ongeroosterd)
  • 1 mespunt zeezout
  1. Verwarm een droge koekenpan op een niet te hoog vuur en rooster hierin zeezout en sesamzaad al roerend tot het sesamzaad begint te ploffen. Laat het vooral niet te donker worden want dan wordt het bitter. 
  2. Vermaal de geroosterde zaadjes en het zout in kleine porties in een vijzel. 

Recepten met Gomasio:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl