Groene spelt

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, groene speltGroene spelt (Gr√ľnkern) is onrijpe spelt, de productie is ooit uit nood ontstaan. 

Na een natte zomer was men in Duitsland bang de speltoogst te verliezen. Daarom besloot men het onrijpe graan te oogsten en de aren te drogen op hete stenen boven een houtvuur en daarna te pellen in de pelmolen. Het drogen op hete stenen fungeert als een soort narijpig. Het bleek een smakelijk en voedzaam succes. Deze oude cultuurvorm was vroeger wijd verbreid in Zuid-Duitsland. Groene spelt heeft een uitgesproken en pikante smaak en stimuleert daarmee de spijsvertering. Het is goed te verwerken in soepen, salades en stoofschotels. 

Waar te koop

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, groene spelt bijgerechtGroene spelt wordt vooral verkocht in Duitsland of soms bij sommige webwinkels.

Informatie en recepten

Op deze website is informatie te vinden over de productiemethode - vroeger en nu - van groene spelt, en diverse recepten.

Freekeh

Freekeh is nagenoeg hetzelfde als groene spelt, maar wordt van tarwe gemaakt in plaats van spelt. Freekeh komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het wordt in Nederland voornamelijk als grutten verkocht.

Grutten

Grutten = gebroken graan. Grutten zijn sneller gaar dan de hele graankorrel.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl